feAr no place

Tokom  poslednjih 20 godina američka kompanija Segway pod svojim okriljem razvila je mnoge vrhunske inovativne proizvode koji su doslovno promenili svet. Segway u svom portfoliu ima više od 1.000 ključnih patenata u dizajnu vozila, zdravstvu, tehnologijama samobalansiranja, autonomnoj kontroli i IOT / IOV tehnologijama. 
Takođe, Segway sarađuje i isporučuje tehnologije vodećim svetskim kompanijama kao što su Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon i druge. 2018. godine osnovano je posebno  odeljenje Segway Technology Co.Ltd. za istraživanje, razvoj, proizvodnju i prodaju terenskih vozila – ATV, SSV i UTV. Ogroman tehnološki potencijal, uključujući glavni centar za off-road razvoj u SAD-u, čini visokokvalitetnu osnovu nove linije vrhunskih Segway-ovih inovativnih terenskih vozila.

ISTORIJAT KOMPANIJE SEGWAY

Američki preduzetnik, izumitelj i nosilac mnogih počasnih akademskih diploma Din Kejmen osnovao je 1999. godine Segway Inc. u SAD-u.

1999

2001.godine kompanija Segway Inc. gradi svoju evropsku fabriku i sedište u Bedfordu u Velikoj Britaniji.

2001

Počinje prodaja prvog ličnog transportera Segway PT u internet prodavnici Amazon. Segway PT proglašen je „Najboljim novim izumom godine“ od strane časopisa Popular Science.

2002

2003. godine Segway potpisuje prestižni ugovor s DARPA-om – agencijom američkog Ministarstva obrane za napredne istraživačke projekte, koja ulaže u nove tehnologije važne za američku nacionalnu bezbednost.

2003

2004. godine predstavljen je koncept Segway na četiri točka. Opremljen žiroskopom i senzorom nagiba, vodeći američki časopis Time Segway Centaur proglasio je jednim od „Najboljih izuma 2004. godine“.

2004

Lansirani su terenski modeli Segway XT i Golf Transporter. Zahvaljujući širokim gumama, ovi modeli se mogu lako kretati i po ulicama i po terenu.

2005

Druga generacija Segway PT modela donosi InfoKey bežično upravljanje i revolucionarnu  LeanSteer tehnologiju (okretanje upravljača u stranu).

2006

Tokom letnjih olimpijskih igara 2008. u Pekingu korišćeno je više od 100 PT Segwaya. Glavni argumenti za njihovu upotrebu su nula emisija štetnih gasova i visok stepen poštovanja životne sredine.

2008

Na tržište dolaze novi Patroller modeli za razvijeni za policiju. Modeli su od tada služili u sigurnosnim snagama Sjedinjenih Država, Australije, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke, Saudijske Arabije i mnogih drugih zemalja.

2009

Kompanija Segway Inc. proširuje svoj poslovni model i formira „Program Segway Experience Center“, koji nudi turističke izlete u saradnji sa Segway Inc. Sada postaje i ovlašćena turistička agencija.

2011

Segway predstavlja ARTI, najnoviji prototip potpuno robotske mobilne platforme RMP (Robotics Mobility Platform).

2012

Segway započinje proizvodnju transportera Patroller SE-3, koji se ističe kvalitetom, pouzdanošću i inovativnim tehnologijama. Iste godine Segway je predstavio i nadograđene modele i2 SE i x2 SE.

2014

2015. godina je posebno važna za kompaniju, jer tada dolazi do strateškog spajanja Segway-a sa kineskom kompanijom Ninebot. Novoosnovana kompanija fokusirana je na razvoj, proizvodnju i prodaju prevoznih sredstava za putnike koji putuju na kratkim udaljenostima. Prvi zajednički proizvod je revolucionarni MiniPRO lični transporter, koji omogućava intuitivno upravljanje bez ručnog upravljanja. Tržišna kapitalizacija nove kompanije iznosi preko 60 milijardi USD, što je više od svih ATV-ova zajedno.

2015

2018. godina je takođe veoma važna jer Segway samouvereno stupa na offroad scenu. Segway-Ninebot osniva zasebnu kompaniju Segway Technology Co.Ltd. u SAD-u za razvoj, proizvodnju i prodaju terenskih vozila, ATV-a, SSV-a i UTV-a i drugih proizvoda.

2018

2019. godine off road modeli su prvi put predstavljeni javnosti. Na sajmu EICMA u Milanu posebnu pažnju privlače novi modeli s klasičnim, kao i potpuno revolucionarnim hibridnim pogonima.

2019

2020. Nakon sajma u Milanu, razvijena je Segway mreža po čitavom svetu, a prva isporuka vozila je stigla i u Srbiju.
Cilj kompanije jeste da u najkraćem mogućem periodu ostvari zamisao i dosegne do milijardu korisnika svojih vozila širom sveta.

2020